Deze vijf Haagse vrouwen zijn kanshebber voor Vrouw in de Media Award

Initiatiefnemers Janneke van Heugten van expertdatabase Vaker in de Media en Marga Miltenburg van sprekersbureau ZijSpreekt met de awards
Initiatiefnemers Janneke van Heugten van expertdatabase Vaker in de Media en Marga Miltenburg van sprekersbureau ZijSpreekt met de awards © Vaker in de Media
DEN HAAG - Vijf vrouwen uit Den Haag zijn genomineerd voor de verkiezing Vrouw in de Media Award 2022. Met de prijs wil men vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media. Ook willen zij redacties stimuleren om vrouwen vaker een podium te bieden.
In 2021 waren vrouwen nog immer ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws. Het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam lag op 26,7 procent.
Stemmen kan tot en met zaterdag 14 januari via de website van Vaker in de Media. De winnaar in de provincie Zuid-Holland wordt op 17 januari bekendgemaakt. De jury kiest de winnaar uit de drie personen met de meeste stemmen.
De winnaars van iedere provincie komen op de nominatielijst voor de Vrouw in de Media Award landelijk. Daarna volgt een landelijke stemronde waarna de jury uit de drie vrouwen met de meeste stemmen een winnaar kiest. Deze winnaar wordt 6 februari bekendgemaakt. Tegelijkertijd wordt dan ook de You Go Girl Award, een aanmoedigingsprijs, uitgereikt.
Deze vrouwen uit Den Haag zijn genomineerd. Tekst bij genomineerde: Vrouw in de Media Awards.

Anouk Creusen

Directeur 75inQ. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in energietransitie.

Nicole Hunfeld

Apotheker en wetenschapper duurzame zorg (Erasmus MC en KNMP). Winnaar sustainability award Erasmus Universiteit. Zet zich in voor betrouwbare informatie over geneesmiddelen, geneesmiddeltekorten en is koploper op het gebied van delen van kennis over duurzame zorg.

Ibtihal Jadib

Columnist bij de Volkskrant. Auteur van het boek ‘Onzichtbare liedjes’.

Charlotte Meindersma

Jurist. Onder meer uitleg over juice channels uitleg consumentenrechten ondernemen privacy auteursrecht.

Leila Prnjavorac

Dagvoorzitter, presentator, spreker, gastdocent, projectcoördinator, motivator. Leila inspireert niet alleen door wat zij heeft overwonnen als voormalig vluchtelinge en voormalig kankerpatiënt maar juist door hoe zij hier mee om gaat en hoe zij alles uit het leven haalt. Zij presenteert, spreekt en geeft gastlessen op scholen over onderwerpen als gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie, kinderrechten, en vele andere onderwerpen en is een van de meest pure mensen die je ooit zult ontmoeten. ‘Het leven wordt altijd weer mooi!’
De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van sprekersbureau ZijSpreekt en expertdatabase Vaker in de Media.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!