Elandstraat en Elandbrug vanaf vandaag jaar afgesloten voor werkzaamheden Zeeheldenkwartier

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Elandstraat en Elandbrug zijn vanaf 9 januari tot en met het einde van het jaar afgesloten door werkzaamheden in het Zeeheldenkwartier. Doorgaand verkeer kan geen gebruik kan maken van de route Mauritskade-Elandstraat en zal moeten omrijden via de Laan van Meerdervoort. Om winkels en straten bereikbaar te houden zijn er omleidingen.
In het Zeeheldenkwartier wordt een aantal werkzaamheden uitgevoerd: rondom het Piet Heinplein worden de Anna Paulownabrug, Elandbrug en de kademuren vervangen. Het plein zelf wordt opnieuw ingericht en de nutsbedrijven gaan aan de slag met de stadsverwarming en drinkwaterleiding die door de Anna Paulownabrug lopen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het spoor en de haltes van tramlijn 17, daar moeten na de werkzaamheden nieuwe trams gaan rijden. Tot slot worden ook de kademuren en Hemsterhuisbrug vernieuwd.
Op maandag 9 januari wordt de Elandbrug gesloten zodat de brug en kademuren kunnen worden afgebroken en vernieuwd. Ook wordt er begonnen met het herinrichten van het plein. Die werkzaamheden zullen het hele jaar gaan duren verwacht de gemeente. Verkeer kan daardoor niet meer van de Mauritskade op de Elandstraat komen. Omrijden kan via de Laan van Meerdervoort.
Tegelijkertijd is ook de Anna Paulownabrug tot juni afgesloten voor het verkeer. Daar worden door Eneco en Dunea werkzaamheden uitgevoerd aan de stadsverwarming en drinkwaterleiding.
Omleidingen
Omleidingen © Gemeente Den Haag
De werkzaamheden aan tramlijn 17 gaan de laatste fase in. Vanaf maandag wordt er gewerkt aan de kruising Elandstraat-Vondelstraat waarbij de Elandstraat eind januari dichtgaat, het laatste deel van de Torenstraat (beide richtingen, tussen Kerkplein en Geest) en het Prins Hendrikplein, waar altijd één helft van de rotonde open blijft. Dat werk zal nog duren tot half april.
In de eerste drie maanden van het jaar wordt ook verder gewerkt aan de vernieuwing van de Noordwal en Hemsterhuisbrug. In de zomer moet het werk klaar zijn, vervolgens wordt de Hemsterhuisbrug teruggeplaatst. Doorgaand verkeer kan op de Veenkade blijven rijden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!