Dealers bij avondwinkel aanleiding voor samenscholingsverbod na steekpartij in Bouwlust en Vrederust

© Regio15
DEN HAAG - Er werd gedeald rond de avondwinkel in stadsdeel Escamp waar vorige week een steekpartij was. Dat heeft de politie dinsdagmiddag laten weten in een statement. Om 'dreigende wanordelijkheden en verstoring van de openbare orde te voorkomen' heeft de politie de burgemeester verzocht om een samenscholingsverbod in te stellen.
Tot en met vrijdag is het samenscholingsverbod in Escamp van kracht. 'Dit verbod stelt de politie in staat om groepen van meer dan twee personen uit het verbodsgebied te verwijderen', zegt de politie. Bij het zeer ernstige steekincident aan de Beresteinlaan raakte een 15-jarige jongen zwaargewond. 'Het politieonderzoek is op dit moment in volle gang en inmiddels zijn er voor deze zaak drie minderjarige jongeren aangehouden, deze zitten op dit moment nog steeds vast.'
De politie erkent dat de maatregel 'zeer ingrijpend' is, maar benadrukt dat deze alleen wordt afgegeven in 'uitzonderlijke omstandigheden'. 'Rondom deze buurtwinkel hielden zich al eerder grote groepen jongeren op en was er sprake van handel in verdovende middelen. Zowel het slachtoffer als de verdachten zijn allen woonachtig in die buurt. Om dreigende wanordelijkheden en verstoring van de openbare orde te voorkomen heeft de politie bij de gemeente het verzoek gedaan voor dit noodbevel.'

Positieve reactie buurtbewoners

Net na het incident besloot de eigenaar van Buurtwinkel Nour zijn zaak vrijwillig te sluiten. De politie is zichtbaar aanwezig in de buurt waar het noodbevel van kracht is. De wijkagenten ontvangen positieve reacties op het noodbevel.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!