Den Haag krijgt braillepluim voor gedichten op Scheveningse Pier

Vincent Bijlo, Lizette de Koning (maker van het gedicht ‘Vraag een kind’) en wethouder Kavita Parbhudayal bij de speciale reling van Braille op de Pier
Vincent Bijlo, Lizette de Koning (maker van het gedicht ‘Vraag een kind’) en wethouder Kavita Parbhudayal bij de speciale reling van Braille op de Pier © Jurriaan Brobbel
DEN HAAG - De braillegedichten op de Pier op Scheveningen zijn onderscheiden met een prijs. Op Wereldbrailledag (4 januari) wordt bekend dat de gemeente de braillepluim 2023 heeft gekregen. De Vereniging Onbeperkt Lezen reikt de prijs jaarlijks uit op Wereldbrailledag en de geboortedatum van de uitvinder van het schrift, Louis Braille.
De gedichten werden afgelopen zomer onthuld. In totaal zijn er op de Pier elf gedichten in braille te vinden. De gedichten staan beschreven op een speciale reling. Het is een initiatief van de gemeente om de stad voor iedereen mooi en beeldend te maken. De gedichten beschrijven het uitzicht voor blinden en slechtzienden.
De Vereniging Onbeperkt Lezen vindt dat de gemeente met de gedichten haar verantwoordelijkheid neemt om de culturele beleving en informatieverstrekking voor iedereen toegankelijk te maken. De braillegedichten zijn niet alleen van betekenis voor de blinde bezoeker van de Pier, maar dragen volgens de organisatie er ook aan bij dat het schrift voor andere bezoeker zichtbaar is. Dat is de reden dat de braillepluim 2023 aan Den Haag wordt gegund.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!