Deze bekende naam was in 2022 de populairste hondennaam in Den Haag

© Pixabay
DEN HAAG - Milo was in 2022 de populairste hondennaam in Den Haag. Dat blijkt uit een onderzoek van Petplan. Daarmee kiezen hondeneigenaren in onze stad voor een andere naam dan degene die in heel Nederland populair is: Max. In de landelijke lijst van populaire hondennamen staat Milo op plek 19.
Huisdierenverzekeraar Petplan voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. 'Ik denk dat door de recente successen van Max Verstappen dat Max daarom ook bij de hondennamen op dat circuit hoog scoort', vertelt Stijn van der Vaart van Petplan in Haags Bakkie.
'In Den Haag komen er andere resultaten uit dan landelijk', vervolgt Stijn. In onze stad is Milo de meest gekozen naam voor een reutje, bij de teefjes staat Bubbles bovenaan. 'Ik denk dat mogelijk de groeiende populariteit van Goldband-zanger Milo Driessen ervoor heeft gezorgd dat deze hondennaam dit jaar op nummer één staat.'

Top 10 van hondennamen in Den Haag

 1. Milo
 2. Toby
 3. Obi
 4. Bubbles
 5. Julek
 6. Charlie
 7. Molly
 8. Coco
 9. Poemie
 10. Epke

Top 3 hondennamen voor reutjes

 1. Milo
 2. Toby
 3. Obi

Top 3 hondennamen voor teefjes

 1. Bubbles
 2. Charlie
 3. Molly

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!