Kunstwerk in Moerwijk op shortlist voor verkiezing beste muurschildering

Street artist Gleo en haar muurschildering in Moerwijk
Street artist Gleo en haar muurschildering in Moerwijk © Mauritshuis
DEN HAAG - Deze muurschildering aan de Troelstrakade maakt kans op een wereldwijde prijs. Het kunstwerk van de Colombiaanse street artist Gleo is een van de genomineerde werken of betiteld te worden als beste muurschildering van 2022.
Het kunstwerk aan de Troelstrakade werd gemaakt om het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis te vieren. Op de muur in Moerwijk zijn bloemen uit verschillende landen en in verschillende jaargetijden geschilderd. 'Het is een boeket bloemen dat eruit ziet alsof het uit een raam komt, vertegenwoordigd door een vrouwelijk personage', vertelde Gleo eerder.
Er kan nog de hele maand gestemd worden op de genomineerde kunstwerken. Het werk van 700 vierkante meter groot is de enige genomineerde uit Den Haag. In totaal zijn er 100 kunstwerken verdeeld over 92 steden in 30 landen op de shortlist te vinden. De verkiezing van beste muurschildering wordt georganiseerd door Street Art Cities, een wereldwijd bekend urban platform.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!