ChristenUnie/SGP wil meer aandacht voor Moerwijk na jaarwisseling met vernieling buurthuis

Gebroken glas bij buurthuis HWP10
Gebroken glas bij buurthuis HWP10 © Omroep West
DEN HAAG - De ChristenUnie/SGP wil weten hoe het kan dat er wel budgetten waren om activiteiten rond de jaarwisseling te organiseren in Moerwijk, maar dat initiatiefnemers geen financiële steun konden krijgen. De partij wil dat het geld voor komend jaar geoormerkt wordt voor de jaarwisseling in de wijk. Dat blijkt uit schriftelijke vragen.
Met oud en nieuw was het onrustig rond het Heeswijkplein, stelt ChristenUnie/SGP. Onder meer bij buurthuis HWP10 werden de ruiten ingegooid. Hoewel er nog geen daders zijn gepakt is er het vermoeden dat jongeren verantwoordelijk zijn voor de actie. Dat schrijft de partij ook in haar vragen. Ze wil weten hoe het college ouders bewust kan maken van de verantwoordelijkheid die ze hebben voor het gedrag van hun kinderen op straat. Daarbij wil de partij een overzicht van de incidenten in de buurt en vraagt om duiding ervan.

Een van de armste wijken

'Het leven is dus niet eenvoudig in Moerwijk en de samenhang is broos', schrijft fractievertegenwoordiger Simon Fritschij op Twitter naar aanleiding van de vernielingen.
In een draad op het sociale medium beschrijft hij dat Moerwijk een van de armste wijken van het land is. 'In Moerwijk-Oost ligt het gemiddeld jaarinkomen op €18.000. Dat is minder dan de helft van het jaarinkomen van de gemiddelde Nederlander. (€36.500)'
Tevens wonen er veel mensen in een corporatiewoning en concludeerde de gemeente eerder zelf al dat er veel kwetsbare mensen wonen. 'Dat vraagt om een gemeente die alles op alles zet om bondgenoot te zijn van bewoners en initiatieven vanuit de wijk ondersteunt', vindt Fritschij. Hij vreest dat er anders in de wijk meer kapot gaat 'dan alleen een glazen ruit'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!