HTM stopt met HTM-fiets vanwege te weinig animo

© HTM
DEN HAAG - HTM stopt in Den Haag met de HTM-fiets. Vanaf 1 februari kan je geen HTM-fiets meer lenen. De vervoerder heeft dat besloten omdat te weinig mensen gebruikmaken van de fiets. 'We betreuren dit besluit te moeten nemen, want we blijven geloven in het aanbieden van deelmobiliteit in combinatie met het reizen per tram of bus', aldus HTM.
De fietsen waren sinds mei 2019 te huur. Maar de fiets blijkt in Den Haag niet rendabel genoeg om er meer verder te gaan. Er moest nu opnieuw worden geïnvesteerd in nieuwe fietsen, omdat meerdere fietsen zijn verdwenen of technisch niet goed meer waren. Aangezien te weinig mensen gebruikmaken van de fiets, is besloten ermee te stoppen.
Ook in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk zijn de rood-witte fietsen straks niet meer beschikbaar. De HTM-fiets blijft wel in Zoetermeer, daar houden ze nu een proef met de fiets tot en met september.

Geld terug

Gebruikers van de fiets krijgen een bericht van HTM. Iedereen die nog tegoed op zijn account heeft staan krijgt het geld terug. Wie nog een rekening open heeft staan voor de fiets krijgt tot september de tijd om te betalen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!