Politie zoekt getuigen van autobranden tijdens jaarwisseling in Houtwijk

Autobrand Toon Dupuisstraat
Autobrand Toon Dupuisstraat © Regio15
DEN HAAG - De politie is op zoek naar getuigen van meerdere autobranden in Houtwijk tijdens de jaarwisseling. Het gaat volgens de politie om zo'n vijf auto's rondom het Bokkefortpark. Zo gingen er auto's in vlammen op aan de Toon Dupuisstraat en het Toon Dupuiserf.
Tijdens oud en nieuw waren er in Den Haag meerdere autobranden en een aantal buitenbrandjes waarbij bijvoorbeeld afval in brand werd gestoken. Om 00.30 uur brandde een rode Suzuki aan de Toon Dupuisstraat uit en op het Toon Dupuiserf stond tegen 01.00 uur een zwarte Volvo in brand.
De politie doet onderzoek naar de autobranden in Houtwijk en komt graag in contact met getuigen. 'Heb jij iets gezien of gehoord, of heb je misschien camerabeelden? Neem dan contact op', schrijft de politie Loosduinen op Facebook.

Deelscooters in brand

De brandweer was tijdens de jaarwisseling druk met 903 incidenten. 'Dat is significant meer dan vorig jaar', zei brandweercommandant Martin Evers in Bob Staat Op.
'Het opmerkelijke is dat er dit keer heel weinig branden in gebouwen of woningen waren. Het slechte nieuws is dat er heel veel spontane vreugdevuren, branden in containers en dat soort dingen waren. En toch ook weer veel branden waren in voertuigen, met name ook deelscooters. Dat is allemaal niet goed.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!