Uittips Den Haag: Circus, 50 jaar Uithof, De Règâhs en Brandweerman Sam

© Kerstcircus
DEN HAAG - De kerstvakantie zit er bijna op en dat betekent dat dit het laatste weekend is dat je bepaalde vakantieactiviteiten nog kan doen. Zo is het het laatste weekend van het Groot Kerstcircus op het Malieveld en de Winterweken van Madurodam. Wij zetten wat uittips voor je op een rij.

Groot Kerstcircus

De circustent van het Kerstcircus staat nog tot en met zondag op het Malieveld. Twee jaar kon het circus niet doorgaan, maar deze vakantie was het terug.
En hoe! Er is van alles te zien in de circustent zoals luchtacrobaten, een jongleur, clowns en stunts op een BMX-fiets.
Meer info en tickets vind je op de site van het Kerstcircus Den Haag.

Winterweken Madurodam

Ook Madurodam is dit weekend nog in de winterse sferen. Het park is verlicht met duizenden lichtjes.
Waar anders beleef je in één dag de Elfstedentocht, eet je de lekkerste poffertjes en ontmoet je misschien wel de Kerstman? Zo zag je Madurodam nooit.
Echte speurneuzen kunnen een winterspeurtocht doen en de mooiste plekjes van het park ontdekken. Meer weten? Check deze site.

Magical Winter Scheveningen

Dit weekend kan je op Scheveningen struinen tijdens het gratis evenement Magical Winter Scheveningen.
Tour rond in een koets als een echte royalty en laat je meevoeren langs alle lichtobjecten en pop up acts. Geniet van metersgrote verlichte vliegers, dans mee naast de ballerina in een snowglobe, bekijk tussendoor de schaatsshow bij Cool Event en sluit de avond af met de Human Discoball of Lucifer’s Party vuuract op de Noord-Boulevard.
© denhaag.com

50 jaar Uithof

Het is feest bij De Uithof. Deze maand bestaat De Uithof vijftig jaar en dat wordt gevierd. Vrijdagavond is wordt de schaatsbaan omgetoverd met een zee van kaarsen voor Skaten en Daten.
Met 3000 brandende kaarsjes op de tribune belooft het een romantische avond te worden op het ijs. Neem je partner mee en geniet van de romantische sfeer op het ijs en de liefdevolle muziek.
De feestweek wordt zaterdag afgesloten met het Haags Curlingtoernooi. Stel een team samen van 4-6 personen en ga de strijd aan tegen andere vriendengroepen. De avond wordt afgesloten met een groot feest.
Meer weten? Check de site van De Uithof.

Movies that Matter

In het Filmhuis kan je zondag naar Movies that matter On Tour. Daar wordt de documentaire The Therapy vertoond. De docu gaat over zogenoemde 'homogenezingstherapie'.
De documentaire geeft een eerste kijk in de Israëlische conversietherapie. Alexander Noordijk, een queer dominee die ooit zelf conversietherapie onderging, zal te gast zijn voor het nagesprek. Ook is Alexander medeoprichter van een steunpeunt voor mensen die willen praten over hun ervaringen met conversietherapie.
Alle info vind je op de site van het Filmhuis.

De Règâhs

Voor echte Haagse muziek moet je even buiten de stadsgrenzen. In Rijswijk kan je dit weekend naar de voorstelling LOS van De Règâhs.
Ze hebben heel wat muzikale verrassingen in petto, die geschreven zijn tijdens de gedwongen quarantaine. Dus naast het bekende Règâhs repertoire zal de groep het publiek verrassen met nieuw werk dat nog niet eerder is verschenen. Laat u verrassen. De Règâhs gaan weer LOS!
Voor kaarten en meer info, check de site van De Règâhs. Ze spelen de voorstelling tot en met mei.

Brandweerman Sam

Ook voor de allerkleinsten is dit weekend wat leuks te doen in Amare. Daar is zondag de show van de populaire kinderserie Brandweerman Sam te zien.
Brandweerman Sam komt samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden opnieuw in actie in de familievoorstelling Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat.
Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Meer info vind je op de site van Amare.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!