Haags Openbaar Vervoer Museum drie maanden dicht voor verbouwing

© Haags Openbaar Vervoer Museum
DEN HAAG - Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) gaat drie maanden dicht voor een verbouwing. Het museum is dicht van 8 januari tot 2 april. Het HOVM krijgt een make-over, omdat het samengaat met de Werkgroep Scheveningen van de Tramweg-Stichting.
Het museum aan de Frans Halsstraat krijgt deels een stevige betonnen vloer, zodat de ruimte geschikt wordt voor de machines van de Tramweg-Stichting voor het restaureren van trams en het onderdelenmagazijn.
Om de vloer aan te kunnen leggen worden de historische trams, de onderdelen en machines tijdelijk elders in het museum gestald. Daarom kan het museum een paar maanden niet open voor publiek. Het verhuren van trams voor bijzondere ritten en evenementen kunnen wel doorgaan.
Na de verbouwing is er een nieuwe ruimte waar de vrijwilligers gezamenlijk aan de restauratie en onderhoud van de historische Haagse trams kunnen werken.
Zondag 8 januari is het HOVM nog open van 12.30 tot 17.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!