Varend Corso schrapt Haagse vaardag vanwege te weinig subsidie: 'Het houdt een keer op'

© Den Haag FM - Rob Kemperman
DEN HAAG - 'Het was een onwijs succes en iedereen die er was heeft er van genoten.' Maar een nieuwe editie van Varend Corso Westland door Den Haag zit er in 2023 niet in. De organisatie heeft besloten om de Haagse vaardag te schrappen nu men weet dat ze niet op voldoende subsidiegeld kan rekenen. 'Hoe jammer ook', zegt Sander Nieuwenhuizen.
In november zei de organisatie dat er ook in 2023 een Haagse dag zou komen. Halverwege december werd bekend dat de subsidieaanvraag van het corso niet werd gehonoreerd door de gemeente. De organisatie stelde 100.000 euro nodig te hebben voor de Haagse dag. Toen bleek dat dat er niet in zat heeft men nog gekeken of het ook met minder kan.
Ook de gemeente Den Haag had gezegd dat de organisatie een aanvraag kon doen voor een kleinere bijdrage. 'Aan het einde van de rit hoor je dan of je wat krijgt, en dat is max 25.000 euro en dat is eigenlijk te weinig', zegt Sander. 'En wie weet was het wel minder geworden. Het is te kort dag, te laat en te weinig.'
Als Den Haag er niet op zit te wachten, dan houdt het een keer op
In 2022 gingen de boten wel door Den Haag. Toen kreeg het Varend Corso een kleine bijdrage van de gemeente. De organisatie besloot toch door Den Haag te varen, 'om te laten zien wat we in Den Haag konden doen'. Nu heeft men besloten geen kleine subsidieaanvraag te doen en de Haagse vaardag te schrappen.
'Als Den Haag er niet op zit te wachten, dan houdt het een keer op', daarmee doelt de organisatie op het politieke deel van Den Haag. 'Want de bevolking zit er wel op te wachten.'
Het Varend Corso gaat op de andere dagen wel door, van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni is er een Rijnmonddag, Westlanddag en Delflanddag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!