Hoornbrug vanaf vandaag zes weken dicht: verkeer moet omrijden en tramroutes zijn aangepast

De Hoornbrug voor de werkzaamheden
De Hoornbrug voor de werkzaamheden © Omroep West
DEN HAAG - De Hoornbrug in Rijswijk is vanaf februari zes weken dicht voor alle weggebruikers. Zowel fietsers als automobilisten moeten omrijden en het tramverkeer kan dan geen gebruik maken van de brug. Voor voetgangers komt er een veilige overgang of er zal een pontje gaan varen. Verkeer wat Den Haag uit wil komen zal moeten omrijden. Ook op het water zijn er stremmingen.
Van half januari tot eind maart wordt er door de provincie groot onderhoud uitgevoerd aan de Hoornbrug. Het gaat om regulier onderhoud wat elke twaalf jaar wordt uitgevoerd. Daarbij wordt gekeken naar de elektrotechnische installaties, de verf en het asfalt. Daarnaast wordt nu, na overleg met de gemeente Rijswijk, de wegindeling aangepast: het voetpad en dubbelzijdige fietspad komen op gelijke hoogte.
Om het werk te kunnen uitvoeren is de weg zes weken lang helemaal gesloten voor al het wegverkeer en trams 1, 15 en 16. Auto's en fietsers worden omgeleid. Voetgangers kunnen over de brug blijven gaan, wanneer dat niet zo is wordt er een pontje ingezet. Ook de vaarweg is een week gestremd voor de scheepvaart.

Omrijden

Autoverkeer moet omrijden via de Binckhorst en de Rotterdamsebaan, of via de A12 die vanaf de Binckhorst te bereiken is. Andersom gelden dezelfde routes. Fietsers kunnen gebruik maken van de route Geestbrugweg en Hoekweg om aan de overkant te komen. Richting de Broekpolder kan men de Huis te Hoornkade en de Delftweg gebruiken. Voor het openbaar vervoer wordt bij de haltes aangegeven wat de gewijzigde route of het vervangende vervoer is wat gebruikt kan worden.

Openbaar vervoer

Van maandag 6 februari tot en met zondag 19 maart zijn er wijzingen voor het tramverkeer van HTM. Tramlijn 1 wordt opgeknipt. Tram 1A rijdt vanaf Scheveningen Noord de normale route naar halte Herenstraat en rijdt vervolgens naar Station Voorburg waar de tram terugrijdt naar Scheveningen Noord. Tram 1B rijdt vanaf Delft Tanthor de normale route naar halte 's-Gravenmade en rijdt vervolgens weer terug naar Delft Tanthof. Bus 65 verbindt de ramverbinding met elkaar.
Tram 16 rijdt vanaf Wateringen de normale route naar halte Centraal Station en rijdt vervolgens via de halte Korte Voorhout, Buitenhof en Centrum naar halte Bierkade en vervolgens de normale route naar Wateringen. Tram 15 zal in die periode niet rijden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!