Pollers Escamplaan weer uitgezet na nieuwe botsingen

© Regio15
DEN HAAG - De horrorpollers aan de Escamplaan in Den Haag zijn weer uitgeschakeld. Ook de meest recente maatregelen die de gemeente Den Haag heeft genomen om te voorkomen dat automobilisten op de bewegende paaltjes knallen blijken onvoldoende effect te hebben. Vorige week botsten zeker twee auto's op de pollers. De paaltjes blijven dit keer voor langere tijd naar beneden, meldt Omroep West.
De horrorpollers ter hoogte van het HagaZiekenhuis zorgen al sinds ze zijn geplaatst in de zomer van 2021 voor problemen. De paaltjes moeten doorgaand verkeer tegenhouden. Alleen bussen en hulpdiensten mogen langs de afsluiting. Maar bestuurders zien de pollers keer op keer over het hoofd en botsen er bovenop. Waarschuwingsborden en verkeersregelaars kunnen dit niet voorkomen.
Na meer dan vijftig aanrijdingen besloot de gemeente afgelopen najaar om de pollers tijdelijk uit te zetten en eerst nog meer maatregelen te nemen. Zo werd er een groene coating op het wegdek aangebracht bij het begin van de busbaan met daarop groot het woord 'lijnbus'. Verder werden de belijning en de bebording aangepast en zijn er vluchtheuvels gekomen.

Langere tijd

Na deze aanpassingen heeft de gemeente begin december de paaltjes weer in werking gesteld. Maar de maatregelen hebben niet het gewenste effect gehad. Weer knalden auto's op de paaltjes. Nu heeft de gemeente besloten om de pollers voor langere tijd uit te zetten en op zoek te gaan naar een betere oplossing, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten aan Omroep West.
Hart voor Den Haag in de gemeenteraad wil helemaal af van de pollers. De partij pleit al langer voor het plaatsen van camera’s in plaats van pollers. 'Het onding heeft inmiddels meer dan 1,1 miljoen euro gekost. Hoe moeilijk is het om fouten toe te geven? Verwijder de horrorpoller nu', twitterde fractievoorzitter Richard de Mos afgelopen weekend. Ook premier Mark Rutte (VVD) zei een paar weken geleden in het radioprogramma Spuigasten van Den Haag FM dat hij van de pollers af wil.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!