Meer supporters welkom bij wedstrijden van ADO Den Haag, clubkaart is geen vereiste meer

Thomas Verheydt
Thomas Verheydt © ADO Den Haag
DEN HAAG - Er mogen meer supporters bij de wedstrijden van ADO Den Haag aanwezig zijn. Een clubkaart is geen vereiste meer, meldt de club op haar website. Die maatregel werd ingesteld na de ongeregeldheden rond de laatste thuiswedstrijd in het vorige seizoen. De eerste wedstrijd die ADO in eigen huis speelt is vrijdag tegen MVV, dat is de eerste pot waar meer supporters zijn toegestaan. Het is nog wel nodig om je opnieuw te registreren en identificeren voor je een kaart kunt kopen.
Omdat er stappen zijn gezet binnen de veiligheidsorganisatie en er een nieuw ticketing- en registratiesysteem is gekomen is het mogelijk om meer fans toe te laten. 'ADO Den Haag en diverse nauw betrokkenen, waaronder supportersvereniging SVHB, gemeente en politie, hebben hard gewerkt aan het realiseren van deze verruiming.'
'Supporters is vorige week gevraagd om éénmalig een nieuwe registratie en identificatie uit te voeren', schrijft de club. 'Vele supporters hebben deze nieuwe registratie en identificatie inmiddels succesvol doorlopen. Clubkaarthouders kunnen kosteloos identificeren. Supporters die niet in het bezit zijn van een Seizoen- of Clubkaart brengen wij eenmalig één euro in rekening voor de IDIN-check.' Op de website van de club staat een uitleg om je te kunnen registreren. Het duurt 24 uur voor de registratie verwerkt is.

Risicowedstrijden

Hoewel er sprake is van een verruiming van het aantal toegestane toeschouwers per wedstrijd kan er bij zogenoemde risicowedstrijden een uitzondering zijn. Aan de lokale driehoek wordt gevraagd welke voorwaarden dan gelden om de wedstrijd te kunnen spelen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!