Speeddaten voor werkzoekenden tijdens Meet en Match: UWV helpt met vinden van nieuwe baan

Foto ter illustratie: Tim Gouw (Unsplash)
Foto ter illustratie: Tim Gouw (Unsplash)
DEN HAAG - Zoek jij een nieuwe baan of wil je dit jaar totaal iets anders gaan doen? Dan kan je aanstaande donderdag naar de Meet & Match van het UWV. Daar ontmoet je mogelijk je nieuwe baas en krijg je tips voor solliciteren. 'We willen graag naar je luisteren. Waar kunnen we je mee van dienst zijn?', zegt Kamal Tewarie van het UWV.
Werkzoekenden kunnen tijdens het event vacatures ontdekken, werkgevers ontmoeten, hulp krijgen bij hun cv, een goede foto laten maken en informatie krijgen over solliciteren, opleidingen en leerwerktrajecten. 'Het is een mooie start om snel een nieuwe baan te krijgen', zegt Kamal Tewarie, adviseur werkgeversdienstverlening UWV Haaglanden.
Januari is een maand waarin het UWV meer klanten krijgen, bijvoorbeeld doordat tijdelijke contracten vaak in december aflopen. Mensen komen dan zonder werk te zitten en gaan dan naar het UWV. Om mensen juist aan het begin van het jaar een zetje te geven naar nieuw werk organiseert het UWV deze speciale dag.

Zorg, kinderopvang en horeca

Er doen zo'n twaalf werkgevers mee die je van alles kan vragen over hun bedrijf. Denk aan organisaties uit de zorg, kinderopvang en de IT. 'Maar ook werkgevers uit het Westland en bijvoorbeeld het nieuwe Van de Valk hotel langs de A4', vertelt Tewarie in Haags Bakkie.
En zo'n ontmoeting met werkgevers is hartstikke nuttig. Het is toch een eerste kennismaking en misschien leidt dat wel tot een nieuwe baan. Daarnaast lopen er ook adviseurs die je tips en tricks geven over het solliciteren. 'Dat is in elke sector anders. Soms gaat dat via LinkedIn, maar soms moet je gewoon even bij een bedrijf binnenlopen', zegt Sonja Pennings van het UWV.
Kamal Tewarie en Sonja Pennings
Kamal Tewarie en Sonja Pennings © Den Haag FM

Solliciteren

Solliciteren kan best lastig zijn. 'Er is een drempel voor mensen. Het is lastig om over jezelf te vertellen waar je goed in bent', zegt Tewarie. Daarom kan je bij de Meet & Match van alles vragen. 'Je bent van harte welkom. We willen graag naar je luisteren. Waar kunnen we je mee van dienst zijn? Waar heb je behoefte aan?'
Mensen die bijvoorbeeld na vijftien jaar een nieuwe baan moeten zoeken kunnen soms vastlopen. Tewarie legt uit: 'Dat is een rouwproces voor sommigen. Hoe ga je verder? Heb ik de juist kwalificaties? Hoe wordt er tegen mij aangekeken?' Het UWV wil je daarom helpen aan een nieuwe baan. 'We gaan voor een duurzame match, zodat je weer energie haalt uit je werk.'

Koppelen

Op die manier hoopt het UWV werkzoekenden te koppelen aan een nieuwe baas. Ook als je al werk hebt en je wilt wat nieuws ben je welkom donderdag. 'Je kan gewoon overstappen naar een andere sector. We hebben werkgevers die zitten te springen om nieuw personeel.'
Wil je meer weten over het Meet & Match event? Bekijk dan de website van het UWV. Aanmelden kan nog tot en met 12 januari.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!