Hagenaar (34) krijgt vijf maanden celstraf voor diefstal van bestelauto met pakketten

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © Pixabay
DEN HAAG - Een 34-jarige Hagenaar heeft vijf maanden celstraf gekregen voor het stelen van een bestelauto. De wagen zat gevuld met pakketten en persoonlijke spullen, die bleken grotendeels te zijn verdwenen toen de bus weer werd gevonden. De Hagenaar werd herkend op camerabeelden.
De diefstal gebeurde in de avond van woensdag 14 september 2022. Op de Genestetlaan besloot een bezorger om zijn bus, met nog draaiende motor, langs de straatkant te laten staan. De man besloot er met de bus vandoor te gaan.
De politie wist camerabeelden te vinden. 'Daarop was iemand te zien met scherpe inhammen, een wit bandje om zijn pols en een blauwe pleister om zijn vinger', meldt het Openbaar Ministerie (OM). Een dag later kon de 34-jarige Hagenaar worden aangehouden. Sindsdien zit de man in voorarrest. 'Bij het eerste verhoor herkende hij zichzelf op de camerabeelden, maar later trok hij dat weer in.'

Meerdere gedupeerden

De officier van justitie vond dat door de diefstal niet alleen de pakketbezorger gedupeerd werd, maar ook de eigenaar van het voertuig (de broer van het slachtoffer), de pakketmaatschappij en de mensen die hun pakketje kwijt waren.
De politierechter vond dat diefstal bewezen was door het OM en veroordeelde de man tot vijf maanden cel. ZIjn voorarrest wordt daarvan afgetrokken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!