Jubileumboek en tentoonstelling blikken terug op 20-jarig bestaan Leidschenveen-Ypenburg

Wethouder Kavita Parbhudayal samen met bewoners en medewerkers van het stadsdeel in Leidschenveen-Ypenburg
Wethouder Kavita Parbhudayal samen met bewoners en medewerkers van het stadsdeel in Leidschenveen-Ypenburg © Valerie Kuypers
DEN HAAG - Vanwege het 20-jarig jubileum van stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg wordt op maandag 23 januari de tentoonstelling 'Feest in de Vinex' geopend. In de Tramtunnel Galerie van het Haags Gemeenterarchief zijn beelden te zien van het jubileumjaar. Op dezelfde dag wordt het eerste exemplaar van het boek 'Feest in de Vinex, 20 jaar Leidschenveen-Ypenburg' uitgereikt aan stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal (VVD).
Het 20-jarige bestaan van het stadsdeel werd vorig jaar gevierd en dat leverde mooie beelden op. Die zijn te zien in de tentoonstelling van het Haags Gemeentearchief. Muzikale wandelingen, fotoprojecten, een groots nazomerfestival en mooie ontmoetingen met Haags Verhaal en portretten uit de wijk zijn onderdeel van de tentoonstelling.
Tegelijkertijd verschijnt er ook een boek over Leidschenveen-Ypenburg. Daarin wordt teruggeblikt op het jubileumjaar en kijken betrokken bewoners en medewerkers van de gemeente naar de toekomst. Wethouder Parbhudayal neemt maandag het eerste exemplaar in ontvangst.

'Fijne plek om te wonen'

'Wat hier begon als een Vinex-locatie met vooral jonge gezinnen op en rond het voormalig vliegveld Ypenburg, is uitgegroeid tot een volwaardig stadsdeel met veel groen, water en speelvoorzieningen. Het is een fijne plek om te wonen', vindt de wethouder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!