Nederlandse en Haagse vlag krijgen plek in raadzaal: 'Ein-de-lijk'

© Simon Fritschij (ChristenUnie-SGP)
DEN HAAG - Er waren meerdere moties voor nodig, maar voortaan staan de Nederlandse vlag en de Haagse vlag naast elkaar in de raadzaal. 'De aangenomen Hart voor Den Haag motie zorgt ervoor dat de Nederlandse- en Haagse vlag ein-de-lijk en na lang aandringen in de Haagse raadzaal staan', schrijft fractievoorzitter Richard de Mos op Twitter.
De motie van Hart voor Den Haag werd in december aangenomen. In de motie was beschreven dat 'de Nederlandse driekleur en de vlag van Den Haag als symbolen van ons land, onze stad en de eenheid daarvan, thuishoren in de raadzaal'. De partij deed ook in 2021, 2018 en 2017 een poging om de vlaggen in de zaal te krijgen. Toen was er steeds geen meerderheid voor te vinden. De vlaggen hebben nu een plek gekregen achter het vak waar de wethouders plaatsnemen als ze te gast zijn.
'Vier keer is scheepsrecht', reageert De Mos. Hart voor Den Haag is tevreden dat eindelijk het voorbeeld van de Tweede Kamer wordt gevolgd en de nationale driekleur een prominente plaats krijgt in de raadzaal. Daarnaast heeft dus ook de Haagse vlag een plek gekregen. 'Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat', reageert collega Coen Bom. Ook Simon Fritschij van ChristenUnie/SGP is enthousiast: 'Mooi', schrijft hij met een smiley erachteraan. 'De Nederlandse en de Haagse vlag hebben een plekje in de raadszaal.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!