Zo'n 3000 wielklemmen gezet afgelopen strandseizoen op Scheveningen

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Tijdens het afgelopen strandseizoen (april tot en met september) zijn er op Scheveningen zo'n 3000 wielklemmen geplaatst. Dat laat de gemeente weten na vragen van Den Haag FM. Door drukte op Scheveningen elke zomer nam de gemeente maatregelen om overlast te voorkomen.
Op de Zwollesestraat, Gevers Deynootweg, Gevers Deynootstraat en - plein werden de meeste gele klemmen geplaatst. In de maanden juli en augustus kregen ook meerdere geparkeerde auto's op de Scheveningseslag een wielklem.
In 2021 werden er 660 wielklemmen geplaatst op Scheveningen. Dat het er afgelopen jaar een stuk meer waren, komt doordat er in 2022 over een langere periode wielklemmen werden geplaatst, vanaf het Paasweekend. Ook dit jaar wordt de maatregel tegen foutparkeren vanaf april ingevoerd.
Wie een wielklem heeft gekregen moet flink in de buidel tasten. Het verwijderen van een wielklem kost je 306 euro. Kosten die daar nog bij kunnen komen zijn het wegslepen en het stallen van je auto bij de wegsleepdienst. Ook dat kost 306 euro, staat er op de website van de gemeente. Als je je auto langer dan 24 uur laat staan dan komt er nog 25 euro per dag bij.

Actieplan Scheveningen

Elke zomer zet Scheveningen zich weer schrap voor warme dagen. Bewoners klagen al langere tijd over overlast van strandbezoekers. Zo wordt er op sommige plekken soms hard gereden, rijden automobilisten lange tijd rondjes op zoek naar een parkeerplek en ervaren bewoners intimidatie en geluidsoverlast.
Daarom werd er twee zomers geleden een actieplan ingevoerd. Zo kwamen er verkeersregelaars, een Noise Patrol tegen geluidsoverlast, een parkeerapp, extra parkeerplek voor (deel)scooters en kon de Strandweg worden afgesloten op extreem drukke dagen.

Zomer 2023

'We moeten soms keuzes maken waar niet iedereen blij mee is, zoals tijdelijke afsluitingen of de oproep niet meer met de auto naar Scheveningen te komen', zei wethouder Anne Mulder (VVD) afgelopen juni.
In maart wordt het actieplan voor aankomende zomer bekendgemaakt. Daarin worden zowel Scheveningen als Kijkduin meegenomen. In het plan komen maatregelen om overlast te voorkomen en ideeën om de kust gezelliger en aantrekkelijker te maken voor bewoners.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!