Vrijmibo met Haagse rocklegende Hans Vandenburg

© Kees Brunia
DEN HAAG - Hans Vandenburg (1946) is vrijdagmiddag te gast in het programma Vrijmibo op Den Haag FM. Hans was vanaf de jaren '70 de markante frontman van - en drijvende kracht achter - de Haagse rockband Gruppo Sportivo.
Het album Back to 78 van Gruppo Sportivo, met liedjes als Hey Girl, Tokyo en The Pogo Never Stops leverde de Haagse band eind jaren 70 succes op tot ver buiten de landsgrenzen.
Fotograaf Anton Corbijn maakte destijds de iconische foto van de LP, die elkaar kenden uit het Haagse circuit.

Rock City

Ook solo deed Hans Vandenburg veel projecten en hij blijkt een multitalent. Zo schildert hij naast dat hij kan zingen en tekstschrijven. Vier maanden geleden bracht Hans Vandenburg met Gruppo Sportivo het nummer Rock City uit: een ware ode aan de Haagse rockcultuur. Het is tevens de titelsong van de documentaire 'Rock City: The Life We Live' van filmmaker Will Wissink, over de Haagse muziekscene.
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!