Neherkade vanaf vandaag twee weken dicht om reparatie lek waterleiding

© Den Haag FM
DEN HAAG - De Neherkade in het Laakkwartier is vanaf vanochtend twee weken dicht. Er moet een lek in de waterleiding worden gemaakt. De weg gaat na de spits (9.30 uur) dicht tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg.
De weg is vanaf de rotonde tot de kruising met de Rijswijkseweg afgesloten. Weggebruikers kunnen nog wel van de Neherkade naar de Oudemansstraat maar niet van de Oudemansstraat naar de Neherkade.
Onder de rijbanen van de Neherkade ligt een van de grotere transportleidingen van drinkwater van Dunea. Tijdens de aanleg van de tunnel heeft Dunea de transportleiding deels verlegd. Door nog onbekende oorzaak is er een lek ontstaan ter hoogte van de 1e Laakdwarsweg en dat moet met spoed worden gerepareerd.

Extra reistijd

De afsluiting geeft forse hinder. Weggebruikers moeten omleidingen volgen en rekening houden met extra reistijd en drukte. De omleidingsborden worden zo snel mogelijk geplaatst, de digitale routeborden zijn meteen aangepast. Ook worden er verkeersregelaars ingezet.
De werkzaamheden betekenen niets voor het drinkwater, dat kan je nog gewoon gebruiken en drinken. In Spoorwijk en Laak Centraal kan er wel wat minder druk uit de kraan komen.

Hart voor Den Haag vraagt debat aan

Hart voor Den Haag maakt zich zorgen om mogelijke 'verkeerchaos' en heeft een debat aangevraagd voor aankomende donderdag. 'Wat een ongekend drama voor bewoners in de Schilderswijk en Laakkwartier. In Den Haag heeft men er een complete puinhoop van gemaakt. Het is dagelijks een ramp op de weg voor bewoners. Nu springt er een waterleiding onder de Neherkade en is de ramp helemaal compleet', zegt raadslid Arjen Dubbelaar.
'Het college moet de pollers op de Parallelweg en Hoefkade laten zakken', stelt Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz. 'Ook vragen bewoners om een mogelijkheid om vanaf de Calandstraat, door de Waldorpstraat richting de Rijswijkseweg te kunnen rijden. Wat ons betreft moet er direct naar alle maatregelen gekeken worden die nodig zijn om de rampzalige verkeerschaos te verminderen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!