Weg of blijven: dit moet er volgens jullie gebeuren met de poller op de Escamplaan

© Regio15
DEN HAAG - Al zeker 54 automobilisten zijn het slachtoffer geworden van de gevreesde poller op de Escamplaan. Al anderhalf jaar is er gedoe over de poller. Meerdere maatregelen om bestuurders te waarschuwen voor de poller hebben vooralsnog niet goed gewerkt. Deze week werden de pollers voor de tweede keer in een paar maanden uitgezet. Wij vroegen volgers van Den Haag FM wat er met de poller moet gebeuren. Hieronder staan een paar van jullie suggesties.
Den Haag FM vroeg jullie via Instagram of de poller weg moet of dat het moet blijven. Hier hebben 107 mensen op gestemd. 51 procent (55 stemmen) vindt dat de poller weg moet en 49 procent (52 stemmen) van de volgers kiest ervoor dat de poller moet blijven. Een kleine meerderheid wil dus dat de poller verdwijnt, maar welke alternatieven hebben onze volgers dan bedacht?

Boetes uitschrijven

Op Facebook hebben volgers verschillende ideeën gedeeld om de poller te vervangen. 'Maak een aparte baan voor bus en ambulance en laat het overige verkeer rijden via de versmallingen', zegt Frans van der Herp. Daar sluit John Valkenburgh zich bij aan: 'Maak een bussluis, dit scheelt een hoop geld aan palen'.
Anderen zien meer in een bekeuring: 'Men kan toch lage boetes uitschrijven in plaats van de poller', oppert Mireille Volkerts. Veel mensen hebben ook het idee om een flitspaal neer te zetten om zo de bestuurders die toch deze weg gebruiken te bekeuren.
In oktober maakte verslaggever Pim Markering deze video bij de poller:

'Stupiditeit gewonnen'

De voorstanders van de poller vinden dat de automobilisten gewoon beter op moeten letten. 'Ik snap die mensen echt niet, zoveel borden van: pas op pollers en alsnog rijden ze ertegenaan', zegt Nick Bertina.
'Is de oplossing niet gewoon om de waarschuwingen radicaal te versimpelen'? Vraagt Floris Detering zich af. 'Dus stupiditeit heeft gewonnen, als er maar genoeg domme mensen zijn, veranderen de regels', zegt Taco Westerop.
De tijd zal leren wat er in de toekomst met de poller gaat gebeuren. Vooralsnog zullen er geen nieuwe botsingen plaatsvinden, omdat de poller weer is uitgezet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!