Poëzie, muziek en gesprekken in Het Woordenrijk

Het Woordenrijk bij Colette | Illustratie: Ricco van Nierop
Het Woordenrijk bij Colette | Illustratie: Ricco van Nierop
DEN HAAG - In Het Woordenrijk opnames van het evenement in Colette en een gesprek met kunstenaar Marko Klomp. Het poëzieprogramma is zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Afgelopen zondag vond de vierde Woordenrijk Live plaats in Antiquariaat Colette in de Reinkenstraat. In de uitzending hoor je opnames van dit kleinschalige evenement met optredens van dichter Geraldina Metselaar en muzikanten Kristel Snellen & Arno Loriaux. Samensteller Edwin Fagel leest enkele gedichten van Martin Kageling en drie leden van het Jonge Stadsdichters Collectief traden op: Nachoua Douayry, Khadija El Idrissi, Insaf El Assouad.
Het tweede onderwerp in de uitzending is kunstenaar Marko Klomp. De in Den Haag woonachtige Klomp maakt schilderijen en miniatuur-installaties, die op veel plekken worden tentoongesteld, zoals bijvoorbeeld bij Pulchri aan het Voorhout. Grotere bekendheid kreeg hij toen hij meermaals aan ‘Sterren op het doek’ deelnam en door Jeroen Krabbé werd meegenomen in zijn ‘Zoektocht naar Van Gogh’-reeks. Daarnaast maakt Klomp ook al jaren poëzie waar in het gesprek vooral aandacht voor zal zijn, ook zal hij voordragen in de uitzending. Tevens hoor je een uitgebreide literaire agenda voor de komende periode inclusief de Nationale Poëzieweek en Het Gedicht van de Week van Alexander Franken.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!