Gruppo Sportivo gaat weer op tour en komt met nieuw album

Gruppo Sportivo
Gruppo Sportivo © Bevrijdingsfestival Den Haag
DEN HAAG - De Haagse legendarische band Gruppo Sportivo gaat op tour. Dit maakte frontman Hans Vandenburg (76) bekend in het programma Vrijmibo op Den Haag FM. 'Ik heb groot nieuws, want naast dat we een nieuwe plaat aan het maken zijn en weer een tour doen dit jaar spelen we ook in het PAARD!'
De band, die vooral furore maakte in de jaren '70, doet onder meer Paradiso aan. De tour wordt afgesloten, hoe kan het ook anders, in Den Haag.
Op 30 juni spelen we daar in de grote zaal. 'We doen een Spotify-tour en dan spelen we de meest gestreamde nummers van onder naar boven. En dat loopt op een gegeven moment naar Hey Girl! toe en Beeb Beep Love en Disco Really Made It. Die zitten in de miljoenen streams. We beginnen vrij laag en dan krijg je 25 nummers voor je kiezen', vertelt Hans.

Nieuw album

'Naast de nationale tour releasen we nieuwe singles en dan komt er een nieuw album'. Net als vorig jaar gaat de band weer op tour. Kaarten voor de tour zijn binnenkort te koop en dit wordt via de kanalen van de band bekendgemaakt.
Op 9 maart gaat de documentaire Rock City in premiere, over Den Haag rockstad, waar de band ook in te zien is.
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!