Inge wint vijf medailles en zwemt wereldrecord bij WK IJszwemmen: 'Water was zo'n 2,5 graden'

© Facebook HHZV Plons
DEN HAAG - Maar liefst vijf medailles haalde Inge Wolfs dit weekend tijdens het WK IJszwemmen in Den Haag. Samen met Britt Kraaijevanger vertrok ze vorige week naar Frankrijk om wedstrijden te zwemen in ijs- en ijskoud water. 'Het is behoorlijk koud geweest. Het water was tussen de 2,5 en 3 graden', vertelt Inge in Bob Staat Op.
Voor Inge was het een succesvol WK: ze haalde drie keer zilver en twee keer goud. Ook zwom ze een wereldrecord op de 50 meter vlinder in haar leeftijdscategorie. In totaal deed ze mee met zeven wedstrijden, zoals bijvoorbeeld op de onderdelen vrije slag, vlinderslag en schoolslag.
'Ik heb goddelijk gezwommen, ben helemaal tevreden', zegt Inge. Ook bij Britt ging het goed. 'Ik heb allemaal persoonlijke records behaald, maar geen prijzen', vertelt ze.
Britt bij het WK IJszwemmen | Eigen foto
Britt bij het WK IJszwemmen | Eigen foto

'Geestelijk spel met jezelf'

Inge doet al een tijdje aan ijszwemmen. Bij Inge werd het zaadje gepland toen ze mee deed aan een estafette om het Kanaal over te steken van Engeland naar Frankrijk. 'Ik dacht, waarom niet? Kijken of het leuk is', vertelde ze eerder in Haags Bakkie.
En wie denkt, zwemmen in ijskoud water, waarom zou je dat doen? 'Het is hartstikke leuk. Het is een geestelijk spel met jezelf, je wilt eigenlijk niet... Maar als je er in bent, en vooral er weer uit, is het fantastisch. Je gaat er gewoon voor.'
WK IJszwemmen in Frankrijk | Eigen foto
WK IJszwemmen in Frankrijk | Eigen foto

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!