Haagse Knaken: Het MKB, de drijvende kracht achter de Nederlandse economie

Jeroen Poortvliet
Jeroen Poortvliet © MKB Nederland
DEN HAAG - De stijgende prijzen, hoge energierekeningen en een in snel tempo veranderende samenleving vragen een veerkrachtig economisch beleid. Het programma Haagse Knaken trapt na een korte onderbreking van de kerstvakantie het nieuwe jaar dan ook af met de voorzitter van MKB Den Haag, Pieter Scholten en MKB Nederland directeur Leendert-Jan Visser. Zij vertegenwoordigen het midden- en kleinbedrijf dat in hun ogen de drijvende kracht achter de Nederlandse economie is. Mooie aanleiding voor een dubbelinterview met deze twee bestuurders.
Aan het begin van de twintigste eeuw in 1902 is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: het stimuleren van een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Inmiddels heeft MKB Nederland 170.000 leden. MKB Den Haag is opgericht in 1983 en behartigt de belangen voor het midden- en kleinbedrijf in Den Haag.
In Haagse Knaken wordt met beide bestuurders gesproken over de krachten en de uitdagingen voor een brancheorganisatie zoals het MKB. Maar ook wat de verschillen en overeenkomsten met andere brancheorganisaties zijn en wat op hen het afgelopen jaar indruk maakte.
Pieter Scholten MKB Den Haag
Pieter Scholten MKB Den Haag

Terug- en vooruitblikken

In de eerste aflevering van Haagse Knaken blikken de presentatoren samen met beide bestuurders van MKB Den Haag en MKB Nederland terug op 2022 en kijken samen vooruit naar de opgaven voor 2023.
Bijvoorbeeld nu per 1 juli vorig jaar de coronasteunmaatregelen zijn gestopt, kan de lokale economie nu pas echt de balans opmaken. Veel ondernemers zijn dankzij de steunmaatregelen in de benen gebleven, wat wordt de impact nu die steunmaatregelen afnemen?

MKB; een veelzijdig maatschappelijk betrokken organisatie

De afgelopen maanden hebben verschillende thema's in Haagse Knaken de revue gepasseerd, zoals onderwijs, retail, historie, duurzaamheid en innovatie. Ook daar wordt in deze eerste aflevering aandacht aan besteed. Welke projecten en initiatieven ontwikkeld het MKB dit jaar, welke afspraken worden er gemaakt met andere organisaties en wat leveren die samenwerkingen op. Je hoort het dinsdagavond in Haagse Knaken.
Haagse Knaken wordt op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur uitgezonden en is te volgen via 92.0 FM en de site en app van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!