Roze geverfd huis zorgt voor onrust in Laak: 'Dit is echt heel lelijk'

Roze geverfd huis zorgt voor onrust in Laak: 'Dit is echt heel lelijk'
Roze geverfd huis zorgt voor onrust in Laak: 'Dit is echt heel lelijk'
DEN HAAG - Het hoekhuis aan de Schoolmeesterstraat heeft een nieuwe bewoner. En dat heeft de buurt geweten: tot verbazing van zijn buren heeft hij zijn woning een laag zalmroze verf gegeven.
De wijkorganisatie Samen voor Laak deelde een foto van de woning op hun Facebookpagina. 'Wij vinden het leuk om zoiets te plaatsen om een discussie te starten', zegt Robert van de organisatie. Dat is gelukt. Nog nooit eerder heeft een bericht op hun sociale media zoveel reacties gehad.
Veel buurtbewoners vinden de roze kleur spuuglelijk en sommigen vragen zich af of er misschien een stokje voor te steken valt. Zo reageerde iemand: 'Laak is toch beschermd stadsgezicht? Dit is echt heel lelijk'. Iemand anders vindt het jammer dat de schoonheidscommissie niet meer bestaat. En nog iemand anders zegt: 'Mooi roze is niet lelijk, maar daar valt dit niet onder'.
Ook mensen die langs het huis lopen, valt de roze kleur op. Een voorbijganger vindt het vooral zonde dat de nieuwe bewoner dit niet in overleg heeft gedaan. 'Nu heeft hij al gelijk de hele straat tegen hem', zegt ze tegen Den Haag FM.

Vrolijk en fris

Maar niet iedereen is er op tegen. Zo zijn er ook mensen die het toejuichen. Net als degene die deze reactie plaatste: 'Ga eens naar Ierland, daar schildert iedereen zijn/haar huis in een andere kleur, het ziet er vrolijk, fris en niet verpauperd uit. Wat mij betreft mag het best hoor, de boel is al grijs en grauw genoeg.' Met het laatste deel van de reactie zijn veel mensen het eens, er mag wel wat kleur in de wijk komen.
Maar de commotie is mogelijk helemaal niet nodig. Dit zou namelijk niet de definitieve kleur zijn. Volgens een voorbijganger is de roze kleur enkel de grondverf en krijgt de gevel binnenkort een baksteen kleur. Net als de rest van de straat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!