Streekvervoerder EBS houdt rekening met uitval van bussen door landelijke staking, HTM rijdt wel

De bussen van EBS
De bussen van EBS © EBS
DEN HAAG - De regionale vervoerder EBS waarschuwen reizigers voor de mogelijke verstoringen in de dienstregeling op donderdag en vrijdag. Dat is een gevolg van de aangekondigde landelijke staking bij het streekvervoer. 'De kans is groot dat er op donderdag 19 en vrijdag 20 januari (veel) minder bussen rijden dan normaal', meldt EBS. 'Hoeveel bussen er wel of niet rijden, weten we pas op de dag zelf.' Het openbaar vervoer van HTM maakt geen deel uit van de staking.
EBS adviseert om thuis te werken 'als dat kan' of om voor ander vervoer te kiezen. 'Hou er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen, of niet op tijd rijden.' De actuele reisinformatie laat op de digitale borden bij de haltes en in de reisplanners zien of een bus wel of niet rijdt.
Vakbond FNV liet dinsdag weten dat de aangekondigde staking in het streekvervoer donderdag en vrijdag doorgaan. Dat meldde FNV nadat het cao-overleg tussen vakbonden en werkgevers stopte.

HTM rijdt volgens dienstregeling

De bussen en trams van HTM rijden donderdag en vrijdag wel en zijn geen onderdeel van de staking. 'HTM rijdt deze week gewoon volgens dienstregeling. De aangekondigde stakingen gelden alleen voor streekvervoer van andere vervoersbedrijven', meldt de Haagse vervoerder op haar website.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!