Den Haag zoekt veertig nieuwe handhavers: 'Ze zijn broodnodig'

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeente Den Haag zoekt nieuwe mensen voor het handhavingsteam. In totaal zijn er zo'n veertig vacatures. Ze zoeken vooral zij-instromers, mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. 'Als handhaver is geen dag hier hetzelfde en zijn er veel mogelijkheden', zegt wethouder Anne Mulder.
Om mensen te vinden is de gemeente een campagne gestart, met posters, voorlichtingen en posts op social media. Wie handhaver wil worden krijgt van de gemeente een gratis opleiding. Je gaat dan twee dagen per week naar school en de overige dagen ben je aan het werk om op straat het vak te leren.
De gemeente zit te springen om nieuwe mensen. 'Momenteel is de uitstroom van handhavers helaas hoger dan de instroom. Met de nieuwe wervingscampagne denken we hier verandering in te gaan brengen, want ze zijn broodnodig', zegt de wethouder.

Dit ga je doen

Als handhaver (of boa) zorg je er vooral voor dat de stad er netjes uit ziet, er geen rommel op straat ligt en je spreekt foutparkeerders aan. Ook mogen handhavers bekeuringen uitdelen. Kortom: je bent veel buiten op straat aan het werk. 'Handhavers vervullen een ontzettend belangrijke rol in onze stad. We zorgen dat onze stad veilig en leefbaar blijft.'
Wil je meer weten over de baan? Kijk op de site van de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!