Uittips Den Haag: Chinees nieuwjaar en laatste weekend ijssculpturen

Chinees Nieuwjaar in 2020 | Archieffoto
Chinees Nieuwjaar in 2020 | Archieffoto
DEN HAAG - We hebben een koud weekend voor de boeg, maar er is weer genoeg te beleven. Zo wordt op zaterdag Chinees Nieuwjaar gevierd. En de ijssculpturen op Scheveningen zijn dit weekend voor het laatst te bewonderen. De leukste uittips op een rij.

Chinees Nieuwjaar

Het is dit weekend feest in het centrum. Het nieuwe jaar begint dan volgens de Chinese kalender. 2023 staat in het teken van het konijn. En na jaren vol coronamaatregelen zal het Chinees Nieuwjaar zoals vanouds weer groots gevierd worden.
De festiviteiten zijn in het Atrium van het stadhuis en in Chinatown. Ook zal er vanaf het Spuiplein een optocht zijn met Chinese leeuwen- en drakendansen. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Het hele programma vind je hier.

IJssculpturen op het Cool Event

De ijssculpturen op de boulevard op Scheveningen zijn dit weekend voor het laatst te bewonderen. In een grote tent van 450 vierkante meter kun je 21 kunstwerken bekijken die zijn gemaakt van ijs en sneeuw.
Bezoekers kunnen zich verwonderen over de meest iconische kunstschatten. Van Haagse parels, zoals Panorama Mesdag, Esher en Haagse Harry, tot streetart van Keith Haring en Nijntje voor de allerkleinsten.
Tickets zijn 10 euro voor volwassenen, en koop je op de site van het Cool Event.

Cultuurmiddag bij Villa Ockenburgh

Cultuur snuiven kan dit weekend op de speciale cultuurmiddag bij landgoed Ockenburgh. Tussen 12.00 en 17.00 uur organiseert Theater Villa Ockenburgh een programma met voor ieder wat wils. Zo kun je er luisteren naar de oud-nachtburgemeester van Den Haag, René Bom, en zijn er optredens van Conservatoriumleerlingen en de band New Moondance.
De toegang is gratis, maar je moet wel een plekje reserveren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!