Mbo'ers beter betrekken in de politiek: 'Ze verdienen een plek aan tafel‘

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Javier Trueba (Unsplash)
DEN HAAG - Mbo-studenten meer betrekken in de politiek over onderwerpen die hen aangaan. In Amsterdam bestaat daar al een denktank voor en als het aan Samir Ahraui van de PvdA ligt, komt dit ook in Den Haag. Hier gaat hij zich donderdagmiddag bij de raadsvergadering voor hard maken.
Den Haag heeft een van de grootste mbo-populaties van ons land, maar de betrokkenheid van deze studenten in de politiek valt volgens Samir Ahraui tegen. 'We hebben het in de politiek te vaak over de hogeschool en universiteiten en daar moet verandering in komen', vindt het PvdA-raadslid.
Hier worden al stappen in gezet. Zo wordt er de afgelopen jaren in de politiek meer over het mbo gesproken. Dit gaat er voornamelijk over dat er meer geïnvesteerd moet worden. Volgens het raadslid is dit een kans om mbo-studenten meer te gaan betrekken. 'Dit begint bij het verzamelen van mbo-studenten en hen een plek aan tafel te geven.'

Elke maand naar het stadhuis

Een groep studenten die iedere maand op het stadhuis samenkomt om mee te denken over onderwerpen die zij belangrijk vinden, dat is het idee van de denktank. Ahraui heeft er alle vertrouwen in dat hij vandaag akkoord krijgt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!