Garagebox met grote hoeveelheid lachgas ontdekt

Een van de kratten met flessen lachgas
Een van de kratten met flessen lachgas © Politie Basisteam Overbosch
DEN HAAG - De politie heeft deze week honderden lachgasflessen gevonden. Een groot deel ervan lag in een garagebox in de Wilhelminastraat, andere flessen werden in een woning gevonden. De flessen zijn in beslag genomen.
De agenten ontvingen afgelopen week een tip over een garagebox waar een grote hoeveelheid lachgas opgeslagen zou liggen. Dat bleek inderdaad zo te zijn: in de box lagen 243 volle en 116 lege lachgasflessen. In de volle flessen zat ruim 700 liter lachgas.
Alles is in beslag genomen, omdat lachgas sinds 1 januari verboden is. De eigenaar van de garage en de huurder zijn ingelicht, melden de agenten op sociale media.

82 volle flessen in woning

Ook in een woning zijn deze week lachgastanks gevonden. Agenten nemen afgelopen dinsdag een kijkje bij een woning aan het Margarethaland, na een melding over een persoon met verward gedrag.
Ze treffen de man aan met een lachgasballon in zijn mond. In de woning zijn 82 volle en 41 lege tanks lachgas gevonden. De man is overgedragen aan het zorgkader.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!