Spuigasten: Wethouder Marielle Vavier (GroenLinks), Yousef Assad (D66) en Rutger de Ridder (VVD)

Van links naar rechts: Wethouder Marielle Vavier (GroenLinks), Yousef Assad (D66) en Rutger de Ridder (VVD)
Van links naar rechts: Wethouder Marielle Vavier (GroenLinks), Yousef Assad (D66) en Rutger de Ridder (VVD)
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zaterdag drie gasten: wethouder Marielle Vavier van volksgezondheid en de raadsleden Yousef Assad van D66 en Rutger de Ridder van VVD.
Aan Marielle Vavier (GroenLinks) vragen we wat haar oplossing is voor de steeds grotere aantallen Hagenaars met gezondheidsproblemen. Want we worden gemiddeld ouder dan vroeger, maar niet bepaald gezonder. Mensen in achterstandswijken al helemaal niet. Zij leven jaren korter dan mensen in rijkere wijken en hebben vaker kanker.
Is het voorkómen van ziekten, waarop het college inzet, wel effectief genoeg? En moet de gemeente niet meer doen om overbelaste huisartsen en ziekenhuizen op de been te houden? 

Hoofdpijndossier

De raadsleden Yousef Assad (D66) en Rutger de Ridder (VVD) gaan in debat over hét hoofdpijn dossier van de stad: stikstof en de pijnlijke ingrepen die nodig zijn om de uitstoot ervan te verkleinen. Alleen dan kunnen er huizen worden gebouwd die keihard nodig zijn. Maar over een plan om langs de hele kust vanaf de Laan van Meerdervoort vervuilende vrachtwagens en busjes te verbieden, botsen de politieke meningen hevig.  
Marcel Verreck is er zoals altijd bij om Spuigasten af te sluiten met zijn wekelijkse column. 
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangen Ron Fresen, Maaike Kraaijeveld en Jeanneau van Beurden hun gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!