Zo komt nieuwe Kijkduin (mét speelboot) eruit te zien: gemeenteraad stemt in met ontwerp

Afbeelding: gemeente Den Haag
Afbeelding: gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met een voorontwerp voor het vernieuwde Kijkduin-Bad en het Deltaplein. 'Met deze plannen geven we Kijkduin de allure terug die het verdient', zegt wethouder Robert van Asten (D66). In de zomer van 2024 moeten het winkelcentrum en de appartementen af zijn.
Er wordt al een tijd verbouwd op Kijkduin. De badplaats krijgt een complete make-over. 'Het blijft een fijne, rustige familiebadplaats met haar unieke kustlijn. We behouden de identiteit van Kijkduin, maar maken het ook klaar voor de toekomst', zegt de wethouder.
Volgens de plannen krijgen bewoners en bezoekers alle ruimte om over de vernieuwde boulevard langs het strand te kunnen wandelen. 'De focus ligt op groen en verbinding met de duinen. Ook de historische speelboot en vuurtoren komen terug op hun oude plek.'
Mensen zijn opgegroeid met speelboot
'Mensen zijn opgegroeid met de speelboot, vuurtoren en draaimolen. Dat willen we behouden. Zodat mensen nog steeds een ijsje kunnen eten aan de boulevard, met datzelfde gevoel van Kijkduin. Maar ook kunnen genieten van alle faciliteiten die een moderne badplaats te bieden heeft.'

Planning

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de nieuwe entree voor Kijkduin-Bad: de ondergrondse Entree en Fietsenstalling (EeF) aan de kop van de Kijkduinsestraat en onder het Deltaplein. In juni beginnen de eerste werkzaamheden aan de nieuwe boulevard, gevolgd door de herinrichting van het Deltaplein.
De herinrichting van de buitenruimte tegenover de Sterflats begint eind 2023. Voor de zomer van 2024 is de nieuwe buitenruimte van Kijkduin-Bad grotendeels klaar.

Bereikbaarheid

Om de badplaats bereikbaar en netjes te houden worden er plekken gereserveerd voor (deel-)scooters. Op de Kijkduinsestraat ter hoogte van de uitgang van de EeF komen aan beide zijden plekken voor het stallen van 80 (deel)scooters. Bij de eindhalte van de bus aan de Hoek van Hollandlaan komen nog eens 10 plekken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!