50.000 Haagse huishoudens ontvangen energietoeslag

Foto ter illustratie: Julian Hochgesang (Unsplash)
Foto ter illustratie: Julian Hochgesang (Unsplash)
DEN HAAG - Zo'n 50.000 Haagse huishoudens hebben energietoeslag ontvangen. Daarmee heeft de gemeente 99 procent van de gerechtigden bereikt. 'Ik ben trots op een dergelijk hoog bereik. Tegelijkertijd is dit bereik ook een signaal dat de financiële nood bij veel mensen erg hoog is geweest afgelopen jaar', zegt wethouder Mariëlle Vavier (Armoedebestrijding).
De overheid riep de energietoeslag in het leven vanwege de extreem hoge kosten voor energie. De inwoners van Den Haag met een laag inkomen kregen in 2022 1400 euro uitgekeerd. Van de mensen die daar recht op hadden, ontving de helft het bedrag automatisch.
De andere helft is actief benaderd zodat ze deze toeslag zelf konden aanvragen. Dat gebeurde met brieven en via social media, advertenties en maatschappelijke partners. Zo werd uiteindelijk 99 procent van de mensen bereikt. 'Die 1 procent zijn waarschijnlijk toch mensen die om wat voor reden dan ook ervoor kiezen om het niet aan te vragen', zegt een woordvoerder van de gemeente.

1300 euro in 2023

Over 2022 kan geen energietoeslag meer aangevraagd worden. Wel is er ook voor 2023 een energietoeslag beschikbaar, van 1300 euro. Rechthebbenden hebben in december al een vooruitbetaling van 500 euro gehad, de rest van het bedrag volgt in juli.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!