Anna (15) doet mee aan Nikkie's Make-up Mansion: 'Begon op m'n zevende met make-up'

Anna (15) doet mee aan Nikkie's Make-up Mansion: 'Begon op m'n zevende met make-up'
Anna (15) doet mee aan Nikkie's Make-up Mansion: 'Begon op m'n zevende met make-up'
DEN HAAG - Op haar zevende begon ze met make up, nu doet Anna Hollebeek (15) mee aan het tv-programma Nikkie's Make-up Mansion van de beroemde make-up artist Nikkie de Jager. 'Ze heeft het niet van mij', lacht haar moeder.
Al op de basisschool begon ze met make-up. 'Toen ik zeven was begon ik met mascara en lipgloss en toen heb ik het steeds meer uitgebreid. Toen ik negen of tien was begon ik met grime en zelf met veel make-up dragen', zegt Anna in Haags Bakkie.
'Ze vond het altijd al leuk', vertelt haar moeder. 'Het begon met prinsessen make-updoosjes voor haar verjaardag. Toen het serieuzer werd, werd het echte make-up. Maar het mocht niet op naar school', zegt ze.

Nikkie Tutorials

Haar inspiratie haalde Anna online, van bekende vloggers zoals Nikkie Tutorials en Jessie Maya. 'Dan ga je dingen kopen die zij promoten en je gaat meer oefenen. Zo ben ik ook begonnen met grime, dat is jezelf omtoveren met schmink.' Door veel te oefenen werd ze steeds beter.
Toen ze zag dat Nikkie de Jager kandidaten zocht voor een programma over opmaken, gaf ze zichzelf op en ze werd uitgekozen om mee te doen. 'Ik moest castings doen en opdrachten maken. Je kreeg een opdracht die je daar moest doen, binnen een kwartiertje. Dat was wel stressvol, maar ik liet het vooral op me afkomen.'

Hobby

In totaal doen er negen kandidaten mee. 'Ik vond het heel leuk, want we hebben allemaal dezelfde hobby en het zijn mensen van mijn eigen leeftijd. Ik heb nog steeds contact met ze.' Maar het was soms ook pittig, want je moet elke week een beetje beter worden. 'Je moet niet hetzelfde blijven doen', zegt Anna.
Ondanks dat ze er heel goed in is, wil ze later zelf geen professioneel visagist worden. 'Ik vind make-uppen wel leuk, maar ik zou er niet mijn werk van maken. Ik vind het vooral leuk als hobby. Ik wil later graag Rechten doen.'
Nikkie's Make Up Mansion is elke zaterdag op tv om 19.21 uur op NPO Zapp.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!