Goldband wint Popprijs 2022: 'Blijf dromen'

© Nick van Tiem / Suze Kuit
DEN HAAG - Goldband heeft de Popprijs van 2022 gewonnen. De band kreeg de prijs vanavond uitgereikt op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen.
'Blijf dromen, volg je dromen, blijf manifesteren, droom samen met je vrienden en uiteindelijk sta je dan misschien hier met allemaal Hagenezen', sprak bandlid Boaz Kok het publiek toe.
Volgens het juryrapport heeft Goldband het afgelopen jaar de grootste impact op de Nederlandse popmuziek gemaakt 'als soundtrack van de postcoronatijd, met optredens vol knaldrang, het volgen van een eigen artistieke visie en succes onder een brede groep luisteraars'.

Cheque van 10.000 euro

De Popprijs is voor de 36e keer uitgereikt en gaat jaarlijks naar de band of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De prijs bestaat zoals altijd uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!