Richard de Mos in geelgroene limousine naar Rotterdamse rechtbank voor corruptiezaak

Richard de Mos (Hart voor Den Haag)
Richard de Mos (Hart voor Den Haag) © Den Haag FM
DEN HAAG - Meer dan drie jaar na een inval in het stadhuis vanwege mogelijke corruptie komen de hoofdrolspelers voor de rechter. Oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui worden ervan verdacht dat ze zich hebben laten omkopen. Ze zouden ondernemers hebben geholpen in ruil voor donaties aan hun partij, Hart voor Den Haag. Zelf zeggen ze dat ze onschuldig zijn.
In de Rotterdamse Rechtbank begint om 9.30 uur de feitenbehandeling. De rechtbank kan dan vragen stellen aan de verdachten, zij hoeven geen antwoorden te geven en mogen zich beroepen op hun zwijgrecht.
De Mos is maandagochtend in stijl naar de rechtbank gegaan, Omroep West zag hem vanochtend vertrekken in een geelgroene limousine, met partijlogo's erop. Ook supporters van De Mos zijn naar Rotterdam gegaan, vanaf de Kalvermarkt vertrok een bus vol sympathisanten naar Rotterdam.
Richard de Mos in de groengele limo
Richard de Mos in de groengele limo © Omroep West

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!