Tentoonstelling over jubileum Leidschenveen-Ypenburg te zien in tramtunnel aan het Spui

Wethouder Kavita Parbhudayal samen met bewoners en medewerkers van het stadsdeel in Leidschenveen-Ypenburg
Wethouder Kavita Parbhudayal samen met bewoners en medewerkers van het stadsdeel in Leidschenveen-Ypenburg © Valerie Kuypers
DEN HAAG - Met een boek en een tentoonstelling wordt vanaf vandaag teruggeblikt op het jubileum van stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Het stadsdeel vierde vorig jaar haar 20-jarig bestaan. In de galerie van het Haags Gemeentearchief in de tramtunnel bij station Spui zijn beelden te zien van het jubileumjaar. Ook wordt het eerste exemplaar van het boek 'Feest in de Vinex, 20 jaar Leidschenveen-Ypenburg' uitgereikt aan stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal (VVD).
Vanaf maandag zijn er in de Tramtunnel Galerie van het Haags Gemeenterarchief beelden van het gevierde jubileum te zien. Fotoprojecten, muzikale wandelingen, een groots nazomerfestival, mooie ontmoetingen met Haags Verhaal en portretten uit de wijk zijn onderdeel van de tentoonstelling.
‘Het is heel fijn om dit stadsdeel in de aandacht te zetten. We moeten de wijk veel meer tijd en aandacht geven want er is nog genoeg te doen, zo heeft de jeugd behoefte aan meer reuring in de wijk', zegt Parbhudayal in Bob Staat Op.

Boek: 'Feest in de Vinex, 20 jaar Leidschenveen-Ypenburg'

Ter ere van het jubileum is er ook een boek gemaakt, het eerste exemplaar van 'Feest in de Vinex, 20 jaar Leidschenveen-Ypenburg' wordt bij de opening van de tentoonstelling aan wethouder Parbhudayal uitgereikt. In het boek wordt teruggeblikt op het jubileumjaar en kijken betrokken bewoners en medewerkers van de gemeente naar de toekomst van het stadsdeel.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!