Sportschool Shaolin-Ryu krijgt keurmerk Vechtsportautoriteit: 'Het is een opluchting'

© Pixabay
DEN HAAG - Om de rotte appels uit de vechtsportsector te halen heeft de Nederlandse Vechtsportautoriteit het keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen. Na maanden wachten heeft sportschool Shaolin-Ryu het keurmerk gekregen. 'Het is een opluchting want dit betekent dat we weer kunnen meedoen met wedstrijden' zegt sportschooleigenaar Satisch Jhamai bij Bob Staat Op.
Volgens de vechtsportautoriteit was er behoefte aan nieuwe regels om de vechtsport op een nette manier te laten verlopen. Voorheen kon namelijk iedereen een vechtschool starten en was er weinig overzicht. Het keurmerk Vechtsportautoriteit brengt hier verandering in. Zo hebben sportscholen vanaf dit jaar het keurmerk nodig mee te mogen doen aan wedstrijden.
Sinds september kan het keurmerk worden aangevraagd en sportschool Shaolin-Ryu heeft het vrijdag in ontvangst mogen nemen. Dat is voor hun een belangrijke stap. 'Als je de vechtsport MMA aanbied, dan moet je de mensen ook de mogelijkheid kunnen bieden om wedstrijden te doen op nationaal niveau', zegt Jhamai. Dat de sportschool het keurmerk nu pas heeft komt door de eigenaar zelf: hij had het druk met trainen.
© Den Haag FM

De voorwaarden

Om in aanmerking te komen moet de vechtsport op een nette locatie worden gegeven en er moet veilig materiaal gebruikt worden. Ook moet de sportschool voorzieningen in huis hebben, zoals een goed gevulde EHBO-doos, voor als er iets mis gaat. Tenslotte is het belangrijk dat er bepaalde gedragsregels en omgangsnormen gelden en dat er een plan van aanpak is voor grensoverschrijdend gedrag.Met het keurmerk kunnen sportscholen aan de buitenwereld en de leden laten zien dat de vechtsport op een veilige en verantwoorde manier wordt beoefend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!