Brandweer Haaglanden krijgt nieuwe tankautospuiten voor bestrijden van natuurbranden

© Veiligheidsregio Haaglanden
DEN HAAG - Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe terreinvaardige tankautospuiten die ingezet kunnen worden om natuurbranden te bestrijden. De wagens hebben een tank van maar liefst 4000 liter water. Dat is flink meer dan de wagens die er nu zijn, die zijn uitgerust met een tank van 1500 liter. De drie nieuwe wagens zijn bedoeld als vervanging van de oude voertuigen en krijgen een plek op kazernes langs de kust, ze komen te staan op Scheveningen, in Monster en in Wassenaar.
De brandweer stelt dat natuurbranden 'mogelijk vaker voorkomen en lastiger te bestrijden' zijn. Met de nieuwe wagens wordt ingespeeld op die ontwikkeling. De wagens zijn bedoeld voor het bestrijden van branden in het natuur- en duingebied: ze zijn geschikt voor het terrein en kunnen een grote hoeveelheid water meenemen. Naast de nieuwe terreinvaardige tankautospuiten komen er binnenkort ook Ford Ranger pick-ups zodat natuurbranden beter bestreden kunnen worden.
Afgelopen maandag ondertekende Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, het contract met BMT Fire & Rescue, de leverancier van de voertuigen. De nieuwe wagens komen in 2024 en krijgen een plek bij kazernes langs de kust van de Veiligheidsregio Haaglanden: op Scheveningen, in Monster en in Wassenaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!