Hagenaar (17) aangehouden na onderzoek rond gewapende overval in Haarlem

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een 17-jarige jongen uit Den Haag is dinsdag aangehouden omdat de politie verdenkt dat hij betrokken is geweest bij een gewapende woningoverval in Haarlem op 19 oktober. Naast de Hagenaar werden ook een man (19) uit het Limburgse Stein, een man (19) uit Haarlem en een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. De verdachten zitten in beperkingen, ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat.
De overval in Haarlem gebeurde in de ochtend van 19 oktober 2022. Twee mannen drongen de woning binnen, bedreigden de bewoners met een vuurwapen en eisten geld. Een aantal minuten later vertrokken ze weer uit de woning. De politie meldt dat ze met een auto wegvluchtten. Bij een onderzoek in de omgeving kon de politie de overvallers niet meer vinden.
Na onderzoek van de recherche in Haarlem konden dinsdag vier personen in hun woonplaats worden aangehouden. Ook zijn er woningen in Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Stein doorzocht. 'Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek', meldt de politie. Komende vrijdag wordt het viertal voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt bepaald of ze voorlopig in hechtenis blijven.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!