Anne Frankschool Escamp zeker tot maandag dicht door schade na brand in kelder

© Regio 15
DEN HAAG - De Anne Frankschool aan de Laagveen in Escamp blijft zeker tot maandag dicht. Vorige week woensdag brak er brand uit in de elektrische installatie in de kelder van het gebouw. Daarom was de school donderdag en vrijdag al gesloten.
De brand werd woensdagochtend ontdekt door de directeur van de school die een brandlucht rook. Dit bleek afkomstig uit de kelder, bij het openen van de deur ontsnapte er rook en werd de brandweer gebeld. Bhv'ers van de school evacueerden de tweehonderd leerlingen, zij werden opgevangen in een nabijgelegen gymzaal van een andere basisschool.
Door de roetschade die ontstond tijdens de brand moet de elektra vervangen worden, tot die tijd krijgen de leerlingen thuisonderwijs van de leerkrachten via Teams. Volgens directeur Alice van Maastricht reageerden ouders begripvol op de situatie. Voor kinderen die thuis niet kunnen worden opgevangen of te maken hebben met een kwetsbare situatie, is noodopvang geregeld. Zij gaan naar school op de andere locatie aan de Beresteinlaan.

Voorbereidingen Cito-toets

De verwachting is dat de leerlingen maandag weer naar school kunnen. 'Eerst laten we ze even landen en daarna gaan we verder met de voorbereidingen voor de Cito-toets, daar zaten we net middenin.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!