Neherkade in Laak weer open na geslaagde reparatie van lek in waterleiding

File door werkzaamheden op Neherkade
File door werkzaamheden op Neherkade © Den Haag FM
DEN HAAG - De Neherkade is donderdagmiddag vanaf even na vier uur weer open voor het verkeer. Dat meldt de gemeente. De weg tussen de Calandstraat/ Slachthuislaan en de Rijswijkseweg was twee weken afgesloten voor werkzaamheden van Dunea aan de waterleiding. Over zes maanden gaat de weg weer enige tijd dicht omdat er nog geasfalteerd moet worden.
Onder de rijbanen van de Neherkade ligt een van de grotere transportleidingen van drinkwater. De weg werd op 13 januari met spoed afgesloten omdat ter hoogte van de 1e Laakdwarsweg een lek was ontstaan dat met spoed gerepareerd moest worden. Tijdens de werkzaamheden hebben huishoudens in stadsdeel Laak nooit zonder water gezeten, meldt de gemeent. Wel was de waterdruk een aantal momenten laag.
De weg was vanaf de rotonde tot de kruising met de Rijswijkseweg twee weken afgesloten voor het verkeer om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De exacte oorzaak van het lek heeft men niet kunnen achterhalen. De lekkage zelf was dinsdag al verholpen, meldde Dunea. Vanaf donderdagmiddag kan het verkeer weer gebruik maken van de Neherkade, alle rijstroken zijn dan in beide richtingen weer geopend.

'Situatie is beheersbaar gebleven'

Wethouder Anne Mulder (VVD) vindt het 'supervervelend' dat de Neherkade af moest worden gesloten en dat mensen er last van hebben gehad. 'Na constatering van het lek is gelukkig direct gehandeld en is er een plan gemaakt voor omleidingsroutes, zijn borden neergezet en verkeersregelaars ingezet. We hebben de situatie continue in de gaten gehouden, maar er zijn geen aanvullende maatregelen nodig geweest. Alhoewel het drukker was is de situatie beheersbaar gebleven.'

Asfalteren van Neherkade

Over zes maanden moet de weg nog geasfalteerd worden. Nu liggen er zogeheten stelconplaten. Voor het asfalteren zal de weg opnieuw worden afgesloten. De verwachting is dat dat twee dagen zal duren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!