Eerste palen voor nieuwbouwproject One MilkyWay Binckhorst zijn de grond ingeslagen

Thom Hienekamp (Ballast Nedam), Johan Krijgsman (Waal), Wethouder Robert van Asten, Hans Meurs (VORM), Dennis Koens (Syntrus Achmea Real Estate and Finance)
Thom Hienekamp (Ballast Nedam), Johan Krijgsman (Waal), Wethouder Robert van Asten, Hans Meurs (VORM), Dennis Koens (Syntrus Achmea Real Estate and Finance) © Peter Lodder
DEN HAAG - Op de Binckhorst is dinsdag de bouw van het nieuwbouwproject One MilkyWay officieel begonnen. Wethouder Robert van Asten (D66) sloeg samen met VORM, Waal, Syntrus Achmea en Ballast Nedam symbolisch de eerste palen in de grond.
In het 75 meter hoge pand wat er moet komen aan de kruising van de Melkwegstraat en de Saturnusstraat komen 213 huurwoningen, 40 koopwoningen en 3650 vierkante meter aan kantoorruimte, bedoeld voor gezondheidszorg, andere ondernemingen en horeca. Ook komt er op de aangelegen parkeergarage een groene daktuin voor bewoners.
De bouw van de toren is onderdeel van de herontwikkeling van de Binckhorst. De wijk in stadsdeel Laak wordt de komende jaren omgevormd tot een plek waar wonen, werken en ontspannen samenkomen.

'Binckhorst verandert elke dag'

'De Binckhorst verandert elke dag. Met One MilkyWay komt er weer een prachtig duurzaam pand bij, dat niet alleen een heerlijk huis voor honderden Hagenaars wordt maar ook ruimte biedt voor werk, zorg en ontspanning', aldus wethouder Van Asten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!