Subsidie aanvragen voor event rond renovatie Binnenhof kan nog paar dagen: 'Leukste ideeën winnen'

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Om de omgeving van het Binnenhof ook tijdens de renovatie aantrekkelijk en levendig te houden worden creatieve Hagenaars gezocht die een goed idee hebben voor een activiteit in het centrum. Tot eind januari kan er subsidie worden aangevraagd om iets te organiseren. 'Ik zou het heel leuk vinden als er ook ideeën tussen zitten die raken aan de renovatie zelf en het verhaal van het Binnenhof, waar zoveel kanten aanzitten', zegt wethouder Saskia Bruines (D66) in Bob Staat Op. 'We hebben al 20 aanvragen binnen.'
'Tot eind januari kan men zich melden met allerlei activiteiten en festiviteiten.' Als een aanvraag positief wordt beoordeeld kan je een subsidie krijgen voor de helft van de kosten, met een maximum van 25.000 euro per aanvraag. Met het geld kan bijvoorbeeld een festival of tentoonstelling worden georganiseerd. De inbrenger van het plan moet het idee ook zelf willen en kunnen uitvoeren.
De wethouder wil dat het deel van de binnenstad ook tijdens de renovatie aantrekkelijk blijft voor bezoekers, zowel voor de Hagenaars als toeristen. 'Dat betekent dat het een leuke plek moet zijn om te blijven komen. Daarom is het belangrijk dat er in de omgeving interessante dingen blijven gebeuren.' Nu worden ook bedrijven, organisaties, stichtingen, verenigingen en ondernemers in de stad gevraagd om ideeën om het gebied levendig te houden in 2023.

30 januari

Plannen voor activiteiten moeten in de buurt van het Binnenhof en ergens tussen april en het einde van het jaar plaatsvinden. Een plan voor subsidie aandragen kan tot en met 30 januari. In totaal is er 150.000 euro beschikbaar voor. 'De leukste ideeën winnen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!