Strandpaviljoen De Staat eindpunt voor Nacht van de Vluchteling: 'We staan voor ze klaar'

© Nacht van de Vluchteling
DEN HAAG - De Nacht van de Vluchteling eindigt dit jaar voor het eerst op het strand van Scheveningen. Strandpaviljoen De Staat is voor het eerst de finishlocatie voor de nachtelijke wandeltocht voor het goede doel: Stichting Vluchteling. De wandeling vindt plaats in de nacht van 17 op 18 juni. 'We staan er klaar voor', zegt de eigenaar, Jeroen Kuiper, in Bob Staat Op.
Er worden in de nacht verschillende routes gelopen voor het goede doel. De wandeltocht die start bij het Neptunus stadion in Rotterdam en na 40 kilometer eindigt op het Zuiderstrand komt uit bij de zaak van Kuiper. 'Wij staan er in de vroege ochtend om de mensen te verwelkomen die deze tocht hebben afgelegd. Het is een flinke wandeling, daar hebben we respect voor', zegt hij in Bob Staat Op. 'We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen meewerken en dat er zoveel mogelijk wordt opgehaald voor Stichting Vluchteling.'
Kuiper is trots dat zijn strandpaviljoen finishpunt mag zijn. 'Wij hebben verschillende collega’s die de afgelopen jaren hun thuisland moesten achterlaten vanwege de oorlog. Wij zijn daarom ontzettend trots om dit jaar als finishplek te mogen fungeren voor de honderden lopers van de Nacht van de Vluchteling.'

Avond-, ochtend en nachtroutes

In totaal worden er in het weekend van 17 en 18 juni vijf nachtelijke routes gelopen: van Rotterdam naar Den Haag, van Amersfoort naar Utrecht, van Haarlem naar Amsterdam, van Nijmegen naar Arnhem en van Tilburg naar Eindhoven. Daarnaast worden er in alle startsteden ook avondroutes van 10 of 20 kilometer georganiseerd. Ook kan je ervoor kiezen om in de ochtend het laatste deel van de 40 kilometertocht mee te lopen.Inschrijven kan via de website van Nacht van de Vluchteling.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!