DNA-onderzoek massagesalon Laak vanwege illegale prostitutie: 'Achttien spermasporen gevonden'

De forensische opsporing zoekt naar eventuele sporen | Foto ter illustatie: Gemeente Den Haag
De forensische opsporing zoekt naar eventuele sporen | Foto ter illustatie: Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Een massagesalon in Laak zijn achttien spermasporen ontdekt tijdens een controle. De gemeente besloot het pand te controleren nadat er signalen waren dat seksuele handelingen werden gedaan tegen betaling. Er wordt DNA-onderzoek gedaan.
Tijdens de controle zijn er gesprekken gevoerd met de eigenaar, medewerkers en zijn er sporen gezocht. 'De massagesalons waar dit soort controles worden gehouden, hebben geen vergunning voor het verrichten van seksuele diensten', aldus de gemeente.
'Vandaag zagen we duidelijke signalen van onvergunde prostitutie. We wachten het verdere onderzoek af en zullen dan bezien of hier daadwerkelijk sprake van is. In dat geval is het belangrijk dat de betreffende ondernemers, als zij door willen gaan met het verlenen van deze diensten, een vergunning aanvragen. Op die manier kan dan ook het juiste toezicht plaatsvinden', zegt een van de controleurs.

Uitbuiting

'De aanpak is bedoeld om een beeld te krijgen van massagesalons die geen vergunning hebben voor het verlenen van seksuele diensten, maar die deze diensten wel tegen betaling aanbieden en uitvoeren', zegt de gemeente. Er wordt daarna onderzoekt of er sprake is van uitbuiting of mensenhandel.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!