Uittips Den Haag: Sjansen en Dansen in Musicon, Popquiz in PAARD en Haags Techweekend

© Karl Hedin (Unsplash)
DEN HAAG - De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang, volwassenen kunnen weer een avond aan de slag met steentjes in LEGOland of ga Sjansen en Dansen in Musicon

Voorleesdagen

Deze week zijn de Nationale Voorleesdagen weer begonnen. Het Prentenboek van het Jaar 2023 is Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joke Akveld en Jan Jutte. Daarin geeft Maximiliaan een feest voor al zijn speelgoedbeesten als hij alleen thuis is. Als dat maar goed gaat…
In de bibliotheken van Den Haag is van alles te doen rondom de Nationale Voorleesdagen. Check de site van de bieb voor alle activiteiten.

Volwassenavond LEGOLAND

Volwassen fans van LEGO kunnen vrijdagavond weer hun hart ophalen tijdens een speciale Lego-avond voor AFOL's (Adult Fan of LEGO). Naast het zelf bouwen en een bouwwedstrijd, wordt de nieuwe 4d LEGO film vertoond.
En finalisten Marcel en Bibi van het tv-programma LEGO Masters komen langs om over hun deelname te vertellen. Met nooit vertoonde backstage beelden, persoonlijke anekdotes, de gebruikte strategie om te winnen en natuurlijk een terugblik op al die fantastische creaties. En er is ook ruimte om ze vragen te stellen.
Er zijn nog kaarten beschikbaar op de site van LEGOLAND Scheveningen.

Popquiz PAARD

Heb je geen geduld voor kleine steentjes, maar weet je veel van muziek? Dan kan je vrijdag meedoen met de nieuwe gratis Popquiz in het Paardcafé.
Haagse muzikanten en dj’s Robin Dirksen en Remco van der Ham zijn de quizmasters die de muzikale kennis van jouw team op de proef gaat stellen, waar mooie prijzen mee te winnen zijn. Meedoen is gratis, je moet je alleen wel even opgeven. Lees meer op de site van het PAARD.
Daarna kan je nog een dansje wagen tijdens Gettin 80s & 90s Wit it!

Sjansen en Dansen

Voor wie dit jaar graag zijn nieuwe liefde wil ontmoeten kan vrijdagavond gaan Sjansen en Dansen in musicon.
Het concept is simpel; iedereen is welkom. Bij binnenkomst krijg je een bandje wat ook een betekenis heeft.
  • Rood = geen interesse in een flirt
  • Wit = ik sta ervoor open
  • Blauw = het is ingewikkeld
Dus kom dansen, sjansen en heel veel plezier maken! Meer weten? Check de site van Musicon.

Haags Techweekend

Het laatste weekend van januari beleven bezoekers het plezier van techniek bij Museon-Omniversum. Bezoekers zien leerlingenteams strijden voor de felbegeerde Benelux-finale van de FIRST LEGO League. Ook kunnen ze workshops volgen en verschillende technologische uitvindingen bewonderen tijdens het Haags Techweekend.
Leerlingenteams ontwerpen, programmeren en bouwen een volledig autonome robot. Ook houden de teams zich bezig met de innovatie-opdracht: 'Wat is jouw slimme oplossing voor het energievraagstuk?'
© Museon-Omniversum
Tijdens het Haags Techweekend maken kinderen kennis met techniek. In beide gebouwen van Museon-Omniversum zijn activiteiten te doen en bijzondere dingen te zien.
Zo zijn er workshops Virtual Reality van de Haagse Hogeschool, leer je programmeren bij de Coder Dojo. Je ziet een waterstofvliegtuig van de TU Delft, een Electric Superbike van studenten van de Universiteit Twente, en zijn er grote LEGO modellen. Tot slot is er ook nog een licht- en geluidshow met DJ van LedRebel.
Meer weten? Kijk op de site van One Planet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!